Najmanje 70 ljudi ubijeno je u petak u zračnim napadima na tržnicu u gradu Dumi, u području pod nadzorom pobunjeničkih snaga blizu Damaska, a 550 ih je ozlijeđeno, objavila je međunarodna organizacija Liječnici bez granica (MSF) u subotu.

Sirijski opservatorij za ljudska prava, koji je prije izvijestio o 57 žrtava jučerašnjih napada na tržnicu, priopćio je da se nastavlja bombardiranje u tom području te da je u zračnim napadima u subotu, kojih je bilo “najmanje 15”, ubijeno još šest ljudi.

Liječnici bez granica priopćili su da je u napadu na bolnicu u četvrtak, u kojem je ubijeno 15 ljudi, velikim dijelom uništena medicinska oprema, što je dan poslije otežalo pružanje pomoći ranjenima u bombardiranju tržnice.

Procjenjuje se da je u četverogodišnjem ratu u Siriji ubijeno 250.000 ljudi, a više od 11 milijuna ljudi bilo je prisiljeno napustiti svoje domove.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Mrsic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.