Zahran Alloush, vođa Jaysh al Islama, jedne od najsnažnijih pobunjeničkih skupina u predgrađima Damaska, poginuo je u zračnom napadu na svoj stožer, kazali su u petak izvori među pobunjenicima.

Izvori su kazali da su ruski zrakoplovi napali tajni stožer te skupine, najveće pobunjeničke frakcije u tom području koja ima tisuće boraca.

Prije Jaysha al Islama, Alloush je osnovao Liwu al-Islam ili Brigadu islama sa svojim ocem Abdallahom, salafističkim sirijskim propovjednikom koji živi u Saudijskoj Arabiji.

Alloush se nije slagao s Islamskom državom i al Qaedom, zastupajući umjereniju verziju islama.

Nekoliko čelnika pobunjeničkih skupina ubijeno je otkako je Rusija započela veliku zračnu kampanju 30. rujna u potpori svojemu savezniku sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu čije su snage početkom godine pretrpjele niz poraza.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.