Britanski premijer David Cameron najavio je u nedjelju raspoređivanje dodatnih postrojbi kako bi se priteklo u pomoć stanovništvu ugroženom poplavama koje su dosegle “neviđenu” razinu na sjeveru Engleske.

“Upravo sam predsjedao kriznom sastanku o neviđenim poplavama”, kazao je na Twitteru britanski premijer.

“Rasporedit će se dodatne postrojbe”, obećao je on, dok jedinica pukovnije vojvode od Lancastera već sudjeluje, pored lokalnih vlasti i dobrovoljaca Crvenog križa, u operacijama evakuacije i borbe protiv poplava.

David Cameron je također kazao da će cjelokupne snage za borbu protiv poplava, zadnjih tjedana kritizirane, biti nanovo procijenjene.

“Nasipi protiv poplava, stalni kao i privremeni, odigrali su ključnu ulogu, ali je jasno da u nekim slučajevima nisu bili dostatni te moramo vidjeti treba li učiniti nešto više”, rekao je on na BBC-ju.

Poplave su posljedica obilnih kiša koje su zahvatile to područje zadnjih dana poplavivši gradove i sela i primoravši spasioce da koriste gumene čamce za kretanje ulicama.

Tvrtka Electricity North West objavila je tijekom jutra da radi bez prestanka kako bi vratila struju u 7500 kućanstava.

Sjeverozapad Engleske početkom prosinca su već zahvatile jake poplave prouzročivši stotine milijuna eura štete.

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.