U Valbandonu je u četvrtak završena nova obuka policijskih službenika granične policije država članica EU i priprema za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama, izvijestio je MUP.

Na obuci je sudjelovalo 18 predstavnika granične policije iz osam država članica EU, a uvjerenja o završenoj obuci uručila im je pomoćnica načelnika Policijske akademije Danijela Petković.

Glavni cilj ove obuke bila je učinkovita i vjerodostojna komunikacija te razmjena najbolje policijske prakse u državama članicama.

Obuka se provodila kroz radionice policijskog postupanja na temelju detaljno razrađenih scenarija, koji podrazumijevaju obuku granične policije vezano uz taktiku postupanja na graničnim prijelazima, taktiku postupanja prema tražiteljima azila i migrantima kojima je potrebna liječnička pomoć te taktiku postupanja prilikom zatjecanja ilegalnih migranata unutar Europske unije.

Komentiraj

FOTO:foto FaH/ ds
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.