Za dolazak do svoga cilja migranti su pronašli dvije rute od kojih jedna vodi preko Grčke, Bugarske, Rumunjske, Ukrajine i Poljske do Njemačke. Druga ruta ide preko Grčke i Albanije, odakle bi se zatim brodovima prevozili do juga Italije. Zatvaranje tzv. balkanske rute napravilo je kaos i unjelo nemir među brojne migrante koji i dalje stižu u Grčku.

“Migrantski val neće stati, razdvajat će se sjeverno i južno. Pa znate da su neki migranti dolazili i do Rusije u nastojanju da se domognu Europe”, komentirao je stručnjak za sigurnost Joško Morić, piše 24sata.

Ta informacija uznemirila je i mađarske vlasti, nakon čega su najavile kako će podići ogradu na granici s Rumunjskom u slučaju da migranti krenu preko te zemlje do Njemačke.

Kako bi se brojne izbjeglice educiralo o seksualnoj kulturi zemlje u koju su došle, njemačko ministarstvo zdravlja krajem veljače je objavilo internetsku stranicu Zanzu (Moje tijelo u riječima i slikama). Stranica na 12 jezika, uključujući arapski i francuski, donosi savjete i upute o seksu i higijeni spolnih organa.

Cijela sekcija posvećena je kontracepciji i zaštiti od spolno prenosivih bolesti, a muškarcima je pojašnjeno da “poderani himen nije nužno dokaz izgubljenog djevičanstva”. Zanzu će svima zainteresiranima pojasniti što je to predigra, pa čak i nekoliko osnovnih poza, prenosi 24sata.

Svi posjetitelji upozoreni su kako je silovanje i seksualno iskorištavanje neprihvatljivo i strogo kažnjivo.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.