Hrvatski košarkaški trener Žan Tabak preuzeo je izraelski Maccabi, čiji je direktor bivši hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić, potvrdio je u ponedjeljak klub, a objavljeno je na službenim stranicama Euroleague.

Tabak (45), koji je osvojio tri naslova pobjednika Euroleague kao igrač i prošle sezone jedan kao pomoćni trener, ima ugovor s Maccabijem, na čijoj je klupi zamijenio Guya Goodesa, do 2017. godine. U Maccabiju ga čeka mlada hrvatska košarkaška nada Dragan Bender. Prije Maccabija je Tabak vodio španjolski klub Fuenlabrada kojem će Maccabi platiti 100.000 eura odštete zbog raskida ugovora..
Trenersku karijeru počeo je 2006. kao pomoćnik Joanu Plazi u Real Madrid. Poslije su zajedno otišli u Cajasol Seville koji su vodili dvije sezone. Nakon toga je kratko trenirao poljski Trefl Sopot, a u sezoni 2012./13- vodi španjolski Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz. Prošlu sezonu se vratio u Real Madrid gdje je pomoćnik Pablu Lasu, nakon čega je preuzeo Fuenlabradu.
Tabak dolazi u Maccabi u trenutku kada momčad ima omjer pobjeda i poraza 1-4 u skupini D  Eurolegaue na polovici regularnog dijela sezone, što je najgori početak sezone za klub u zadnjih 15 godina.

 

Komentiraj