Izbjeglice koje je Hrvatska vratila Srbiji mogu zatražiti azil ili biti vraćene u zemlju iz koje su stigle do Srbije, kazao je srpski ministar Aleksandar Vulin, piše b92.

Vulin je dodao i kako će, ukoliko ne prihvate nijednu od opcija, ti ljudi biti “tretirani kao ilegalni migranti”.

Za vrijeme posjeta centru za djecu i mlade u Banja Koviljači na zapadu Srbije, Vulin je novinarima kazao kako neće dozvoliti da Hrvatska vraća izbjeglice u Srbiju, s obzirom na to da je zemlja preuzela odgovornost za sve one na njezinom teritoriju.

Potvrdio je kako je prekjučer oko 200 migranata i izbjeglica vraćeno iz Hrvatske u Srbiju te kako se nalaze u centru u Šidu. Dodao je da se s njima razgovara o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju.

Hrvatska proslijedila slovenske migrante

Podsjetimo, Hrvatska je uputila dodatne policijske snage za pojačani nadzor granice sa Srbijom, nakon što je Slovenije stigla obavijest o tome da je Austrija odlučila pooštriti kriterije za prihvat izbjeglica.

Proteklog vikenda iz Slovenije je u Hrvatsku vraćeno oko 200 migranata i izbjeglica, koje je Hrvatska uputila u Srbiju.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić angažirao je dodatne snage interventne i granične policije koje će nadzirati granicu prema Srbiji.

Hrvatski MUP potvrdio je i kako je informacija o pooštravanju kriterija za izbjeglice koje je definirala Austrija, podijeljena i s policijama u Srbiji i Makedoniji, piše Al Jazeera Balkans.

Komentiraj

FOTO:hfa
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.