U prvom dijelu nedjelje u Hrvatskoj će prevladavati pretežno sunčano i uglavnom suho vrijeme, prognoziraju iz DHMZ-a. Uz dnevni razvoj oblaka, ponajprije će u kopnenim područjima pasti malo kiše ili pokoji pljusak praćen grmljavinom, najčešće u gorskim područjima te u unutrašnjosti Dalmacije. Vrlo rijetko malo kiše može biti i duž obale.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, koja će jačati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C, na Jadranu ponegdje i malo viša.

Meteoalarm je za nedjelju izdao upozorenje žute boje za područje Rijeke, gdje se očekuju olujni udari bure, uglavnom podno Velebita.

U ponedjeljak djelomice ili pretežno sunčano vrijeme, a uz prolazno više oblaka tek rijetko može pasti malo kiše, od sredine dana i pokoji lokalni pljusak s grmljavinom.

Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Uz obalu bura, u početku jaka, a u Dalamciji i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu između 18 i 22. Najviša dnevna od 23 do 28, na Jadranu između 27 i 31 °C.

Komentiraj