Najmanje 50 ljudi poginulo je, a 80 je ozlijeđeno u trostrukom bombaškom napadu kamionima-bombama na sjeveroistoku Sirije za što je odgovornost preuzela Islamska država, rekao je u petak glasnogovornik kurdske milicije koja nadzire to područje.

Grad u sjeveroistočnoj pokrajini Hasaki nadzire kurdska milicija YPG, koja se bori protiv Islamske države uz potporu američkih zračnih napada. Kurdski borci zadnjih su tjedana u tom području postigli napredak, osvojivši grad al Hul.

Tri eksplozije dogodile su se ispred bolnice, na tržnici i u stambenoj četvrti u gradu Tel Tameru kasno u četvrtak, objavio je YPG putem interneta.

Glasnogovornik YPG-a rekao je da je šteta velika i da je poginulo između 50 i 60 ljudi, redom civili.

Islamska država kasnije je objavila na internetu da su tri njezina borca detonirala tri vozila ciljajući kurdske “baze”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.