Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izviždana je u utorak na videokonferenciji o slobodi medija i provjeravanja činjenica u kojoj je, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, sudjelovalo 16 zemalja iz cijeloga svijeta.

Konferencija je održana u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a, prenosi N1. Za vrijeme govora hrvatske predsjednice, aktivisti Radničke fronte u HND-u podigli su natpis ‘Hrvatska vlada ubija medije’ (‘Croatian government is killing the media’), a dio novinara je nakon toga napustio dvoranu HND-a.

Na konferenciji je uvodno govorila Julieta Valls Noyes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj, stručnjak za provjeru podataka u tekstovima Glenn Kessler i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica je rekla kako je sloboda mdija jedna od ključnih sloboda i ljudskih prava.

“Thomas Jefferson je rekao ako su mediji slobodni i ako svi mogu čitati svi će bit zadovoljni zadovoljni. Nadam se da to i dalje vrijedi. Ja ću i dalje poticati slobodu medija”, rekla je predsjednica zaključivši svoje uvodno obraćanje citatom: ”Čak i ako se ne slažem s onim što je rečeno uvijek ću braniti pravo da se nešto kaže”, rekla je Grabar Kitarović.

Komentiraj