VIDEO: VUČIĆ SMJENJUJE GAŠIĆA Za ovo što je napravio ja ne mogu naći opravdanje

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je danas novinarima kako Bratislav Gašić, nakon seksističke izjave novinarki Zlatiji Labović, više ne može istati ministar, prenosi Blic.

“Za ono što je napravio ministar obrane ja ne mogu naći opravdanje. U ime Vlade Srbije ispričavam se novinarki, ali to nije dovoljno. Gašić nakon ovoga više ne može ostati ministar”, rekao je Vučić koji se nekoliko puta ispričao svim ženama i ponovio koliko mu je teško.

“Uvijek sam protiv hajki i postavljao sam svoja leđa i glavu za sve svoje ministre koji su bili izloženi naadima, kada su bili krivi samo zato što su ministri u mojoj vladi. Postavljao sam se kao štit, zaštitio ih od lažnih napada, štiteći tako Srbiju, istinu i pravdu. Za ovo što je napravio Gašić, ja ne mogu naći opravdanje”, rekao je je Vučić naglasivši kako moraju zaštititi sve žene u Srbiji.

“Imam kćer, ne bih preživio da netko tako nešto kaže njoj”, istaknuo je. Vučić je dodao kako Gašićeva isprika nije dovoljna. “Moramo podvući crtu i napraviti razliku”, objasnio je dodajući kako njegova Vlada želi pristojnu Srbiju.

Srbijanski ministar obrane Bratislav Gašić zgrozio je javnost svojim neumjesnim i seksističkim komentarom u nedjelju u Trsteniku. Novinari su čekali njegovu izjavu te su se čučnuli kako ne bi smetali kamerama. Vidjevši dopisnicu B92 kako kleči, Gašić je rekao: “Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”.

Gašić se kasnije javno ispričao novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog svog ‘sramotnog i skandaloznog ponašanja’. “Opravdanja na moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam”, rekao je Gašić.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.