VIDEO: Richard Branson: Zašto sam kupio otok? Pa da zadivim djevojku, naravno

Otok RIcharda Bransona Necker Island pravi je raj na zemlji. Ovaj otok od 30 hektara ima sve – luksuznu kuću koja je nedavno renovirana, pješčanu plažu s koje se možete ukrcati na jahtu Richarda Bransona. Otok je u vlasništvu Bransona od kasnih 1970-ih godina kada ga je kupio za 180 tisuća dolara.

Kako je došlo do kupnje, Branson je objasnio u utorak na Virginovom blogu. Ukratko, Branson je pokušavao smisliti način kako bi impresionirao djevojku u koju je bio zaljubljen, pa je nazvao trgovca nekretninama i rekao mu kako želi nešto kupiti.

 

  • “Virgin Records je još bio u povojima i nisam si mogao priuštoto otok. Srećom, trgovac to nije znao te mi ponudio da odem vidjeti nekretninu tijekom vikenda. Pristao sam uz uvjet da mogu povesti gošću. Tog sam se vikenda dvaput zaljubio – jednom kada sam prvi put ugledao otok, a drugi put kada sam vidio osmijeh na licu moje drage”, piše Branson.

 

Njegove je snove potpuno uništio trgovac nekretninama koji mu je rekao kako za otok traži šest milijuna dolara. Ponudio sam mu 100 tisuća, što je odbio. Nakon godine dana, javili su mu kako i dalje nije bilo nikakvih ponuda za otok, pa je Branson pristao kupiti ga za 180 tisuća dolara pod uvjetom da pristane tamo sagraditi resort.

Branson se na kraju oženio sa gošćom sa otoka – sa sadašnjom suprugom vjenčao se na Necker otoku 1989. godine, 11 godina nakon što su tamo prvi puta zajedno otputovali.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.