Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić strijelac je jedinog pogotka za Barcelonu, u minimalnom slavlju aktualnih španjolskih prvaka nad Athletic Bilbaom.

Rakitić je lijepo pogodio glavom u 21. minuti, na dodavanje Arde Turana. Do kraja susreta obje su momčadi imale prilike, ali više od 46 tisuća gledatelja na stadionu San Mames svjedočilo je samo jednom pogootku.

Barcelona je ukupno uputila 12 udaraca prema golu Athletica, a samo tri otišlo je u okvir vrata. S druge strane, domaćini su Ter Stegenu zaprijetili 9 puta, od čega su četiri udarca išla u okvir vrata.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Barcelonu, a prikazao se u odličnom izdanju. Imao je 60 dodavanja (83% točnih), uz tri ključna dodavanja. Uputio je pet centaršuteva, te šest dugih lopti. Iz jedinog udarca prema golu Athletica zabio je pogodak. Imao je i četiri driblinga, sa 100% uspjšenosti, a od 12 duela u kojima se našao, osvojio je njih 7. Otklonio je dvije opasnosti, imao jedno presijecanje, oduzeo jednu loptu, te izgubio tri lopte.

Barcelona je, iako 100%-tna na drugom mjestu iza Las Palmasa, koji ima bolju gol razliku od Katalonaca. Treći je Real također sa šest bodova nakon dva kola.

Komentiraj