VIDEO: OTMICA NOGOMETAŠA Pulido se borio s otmičarima i pozvao policiju

Meksički nogometš Alan Pulido, spašen nakon otmice u Meksiku, borio se sa svojim otmičarima i svojim telefonom pozvao policiju, objavili su u utorak državni dužnosnici.

Pulido, nogometaš Olypiakosa, porezao je ručni zglob na staklena vrata kojima je pokušao pobjeći prije dolaska policije. 25-godišnji Pulido otet je u subotu u gradu Ciudad Victoria, a policija je uhitila 38-godišnjeg muškarca.

Vlasti kažu kako je osumnjičeni priznao članstvo u lokalnoj kriminlanoj skupini. Policija još uvijek traga za trojicom muškaraca za koje vjeruje da su uključeni u otmicu nogometaša.

Policija je objavila kkao su maskirani napadači odveli Pulida u jednu kuću u Ciudad Victoriji, a u jednom se trenutku nogometaš našao sm sa samo jednim otmičarem. “Izmijenjivali su udarce. Uzeo je telefon i pozvao policiju. Sve se dogodilo vrlo brzo”, rekao je državni tužitelj Ismael Quintanilla.

U snimci poziva, koja je u posjedu agencije AP, čuje se kako Pulido prijeti i udara otmičara te od njega zahtjeva da m,u kaže gdje se nalaze. Kada je ispred kuće čuo policiju i pucnjavu, dispečeru je opisao što ima na sebi, kako ga ne bi zamijenili za otmičara.

Dan nakon otmice, Pulidova je obitelj primila zahtjev za otkupninom, koju nisu platili. “Dobro sam, hvala Bogu”, rekao je Pulido nakon što je spašen.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.