VIDEO: OPROŠTAJ OD LEGENDE U Los Angelesu pokopan Lemmy

Obitelj i brojne rock zvijezde oprostile su se od frontmena Motorheada Lemmyja na sprovodu u Los Angelesu. Legenda rock glazbe preminula je 28. prosinca prošle godine u dobi od 70 godina, samo dva dana nakon što je saznao da boluje od ‘ekstremno agresivnog oblika raka’. Na sprovodu su govore održali, između ostalih, bubnjar Motorheada Mikkey Dee, frontmen Foo Fightersa Dave Grohl i slavni gitarist Slash iz Guns’n’Rosesa.

Obožavatelji su zamoljeni da ne dolaze na ispraćaj, ali su preko livestreama na YouTubeu mogli pratiti sprovod. Oni koji su došli na ispraćaj, nazočili su ‘slavlju Lemmyjevog života’. Njegov sin Paul Inder prisjetio se očeva života, nazivajući ga ‘ratnikom pozornice’ i ‘slobodnim duhom’.

“Nije bio religiozan čovjek, a na molitvu za ozdravljenje gledao je kao na čin obmane. Ipak, bio je nevjerojatno spiritualna osoba”, rekao je Inder. “Sretan put, dragi oče. Ponovno si na cesti, na svojoj najdužoj turneji, a čeka te sjajna gaža na nebu”, zaključio je.

Slash je rekao kako je bio iznimno počašćen što je poznavao Lemmyja. “Živio je svoj život onako kako je htio. Njegova glazba i osobnost živjet će zauvijek”, rekao je Slash. Služba je završila emotivnim govorom Dave Grohla, u kojem se prisjetio trenutka kada ga je prvi put upoznao, prije više od 20 godina. Opisao je Lemmyja kao njegovog heroja, jedinog istinskog rokera, ali i osobu koja je bila primjer svima svojom dobrotom.

Komentiraj