Slavni redatelj Wes Craven, ‘gospodar horora’ preminuo je u dobi od 76 godina ostavljajući iza sebe filmove koji su oblikovali žanr horora. Redatelj je napisao i režirao više od 25 filmova.

Njegov prvi film u kojem je zapažen je ‘The Hills Have Eyes’ iz 1977. godine, koji je zaradio epitet ‘kultni klasik’. Craven je najpoznatiji po ‘Stravi u ulici Brijestova’ iz 1984. godine, koji je iznjedrio čak osam nastavaka i TV seriju, poznati ‘Vrisak’ iz devedesetih, čiji je četvrti nastavak režirao 2011. godine.

Strava u ulici Brijestova (1984)

U filmu koji prati grupu srednjoškolaca koje terorizira osvetnički duh Freddyja Kruegera jednu od prvih uloga dobio je danas slavni Johnny Depp. Budžet filma bio je manji od dva milijuna dolara, a toliko je zaradio u prvom tjednu prikazivanja u kinima.

Vrisak (1996)

Ovaj popularni film iz devedesetih na satiričan je način prikazao horor. Pomiješan s komedijom i misterijom, začinjen specijalnim efektima osvojio je publiku, a kasnije su snimljena još tri nastavka.

https://www.youtube.com/watch?v=3kr0YCHPX44

The Serpent and the Rainbow (1988)

Film prati antropologa koji otptuje na Haiti nakon glasina o drogi koju koriste poklonici crne magije koja ljude pretvara u zombije.

The People Under the Stairs (1991)

Priča slijedi mladog dječaka koji provaljuje u kuću stanodavca svoje obitelji, gdje otkriva mračnu tajnu.

The Hills Have Eyes (1977)

Kultni film prati obitelj na putovanju, a nakon što im se pokvari auto sreću se s nasilnim divljacima.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.