VIDEO: NITKO NE PRIČA O UTAKMICI Mancini: Sarri je rasist i homofob!

Trener Intera Roberto Mancini optužio je kolegu iz Napolija Maurizija Sarrija da je rasist i homofob, nakon četrtfinalne utakmice talijanskog Kupa u kojoj je sinoć Inter slavio s 2:0. Mancini je tijekom utakmice poslan na tribine, a optužuje Sarrija da ga je nazvao ‘pederom’, prenosi Daily Mail.

“Netko poput njega u Engleskoj se ne bi smio ni približiti klupi”, rekao je Mancini za Rai Sport. S druge strane, Sarri je odbacio optužbe da je homofob. “Jesam li homofobičan? Pretjerano je. Jednostavno sam bio ljut”, kazao je.

Mancini je rekao kako je nakon utakmice svratio do svlačionice Napolija, te kako mu se Sarri ispričao. “Ali, želim da ga bude sram zbog toga što je rekao”, dodaje Mancini. “Ljudi poput njega nemaju što raditi u nogometu. Ako nešto ne poduzmemo, stanje se nikada neće popraviti”.

“Krenuo sam pitati suca zašto pet minuta nadoknade, a on mi viče da sam peder. Bio bih ponosan da i jesam, ako je to standard muškarca. Sramota je da se jedan šeszdesetogodišnjak tako ponaša”, kaže Mancini.

57-godišnji Sarri tvrdi kako se ne sjeća što je točno ‘poručio’ Manciniju, ali je rekao kako je sigurno i sam čuo gore stvari na nogometnim igralištima. “To su stvari koje se dogode na terenu, a tamo bi trebale i ostati. Ispričao sam mu se, ali očekujem i da se on ispriča meni. Svađa na terenu treba završiti za ravno 10 sekundi”, rekao je Sarri za Rai Sport.

Objasnio je kako je bio ‘nabrijan’ i ljut te kako nije siguran što je točno rekao. “Priznajem da nisam koristio pravi ton. Nisam nikoga diskriminirao. Ali, ako sam stvarno upotrijebio te riječi, ispričavam se gay zajednici”, zaključio je trener Napolija.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.