VIDEO NESREĆA KOD ROSTOVA: Objavljen audiozapis posljednjih minuta razgovora pilota s kontrolom leta

Nq internetu je objavljena nova snimka pada Boeinga kompanije FlyDubai koja je izazvala burne rasprave u javnosti, jer navodno prikazuje da se ruski avion zapalio i prije nego što je udario u tlo kod zračne luke u Rostovu.

Snimku je objavi ruski Life News, ali dio stručnjaka tvrdi da su bliješteće svjetlo koje se vidi na snimci zapravo svjetla za slijetanje koja su bila uključena u trenutku tragedije.

Podsjetimo, u padu aviona poginulo je 55 putnika i sedmero članova posade. Među mrtvima je bilo i četvero djece, a uzroci pada još uvijek se istražuju.

 

 

Pilot prije leta dao otkaz

U javnost je procurila i informacija da je pilot zrakoplova, Cipranin Aristos Sokratous ignorirao upozorenja o lošem vremenu i opasnim turbulencijama koja mu je slala kontrola leta iz Rostova na Donu.

Također, Sokratosu je to trebao biti posljednji let za FlyDubai jer je potpisao ugovor s Ryanairom. Iza sebe je imao 5900 sati leta, dok je njegov kopilot, Španjolac Alejandro Alava, imao 5700 sati leta.

Na audiozapisu koji je navodno snimila kontrola leta, a koji su objavili ruski mediji, može se čuti posljednji razgovor pilota i kopilota s kontrolom leta. Kontrolor je nekoliko puta pita je li se vrijeme poboljšalo, a tijekom razgovora se nije moglo naslutiti da nešto nije u redu ili da su pilot i kopilot uznemireni.

Komentiraj