Jedan od najvećih košarkaša povijesti – Kobe Bryant – zaključio je dvadesetogodišnju karijeru fantastičnim oproštajnim nastupom protiv Utah Jazza u Los Angelesu. Bryant je za Lakerse ubacio 60 koševa. Samo 23 koša ubacio je u posljednjoj četvrtini, a Lakersi su se vratili sa -15.

https://www.youtube.com/watch?v=EzpsyFvz7W0

Nakon utakmice održao je emocionalni oproštajni govor, naglašavajući kako je ‘ludo’ završiti karijeru na ovaj način. Nitko u povijesti nije zabio više koševa u oproštajnoj utakmici. “Znate, stvarno sam bio umoran, ali nastavio sam zbog navijača. Podrška s tribina bila je nevjerojatna i mislim da će mi to najviše ostati u sjećanju”, poručio je Bryant.

EPA/MIKE NELSON
EPA/MIKE NELSON

Publika je bila ispunjena holivudskim zvijezdama, slavnim reperima, glazbenicima i sportskim legendama koji su se došli oprostiti od velikog Bryanta u Staples centru u Los Angelesu.

Cijelu je karijeru proveo u Los Angeles Lakersima, s kojima je osvojio pet naslova prvaka NBA, te je treći najbolji strijelac u povijesti lige, iza Kareema Abdul-Jabbara i Karla Malonea. U NBA ligu ušao je ravno iz srednje škole, u dobi od 17 godina. Postao je najmlađi igrač lige, ušavši u igru protiv Dallasa sa 18 godina, dva mjeseca i 11 dana.

Komentiraj

FOTO:EPA/MIKE NELSON
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.