VIDEO Katastrofalne poplave u Sudanu uzele stotinu života, uništeno na tisuće kuća

Oko stotinu osoba je poginulo u Sudanu u poplavama nakon jakih kiša, a uništeno je također više tisuća kuća, navele su vlasti u nedjelju.

Od početka tog nevremena prije dva tjedna stotinu ljudi je smrtno stradalo u cijeloj zemlji, od kojih 25 u državi Kasali na istoku zemlje, objavio je u nedjelju sudanski Crveni križ i dodao da je uništeno 8000 kuća.

Prošlog tjedna je ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo da je poginulo 76 osoba.

Brojni stanovnici su se sklonili u barakama sklepanim na vrhovima brežuljaka, a poplave su odsjekle glavnu cestu koja povezuje istok Sudana s glavnim gradom Khartumom. Prema podacima Ureda za koordinaciju humanitarnih poslova UN-a (Ocha), najzahvaćanije su države Kasal, Sanar, Južni Kordofan, Zapadni Kordofan i Sjeverni Darfur. Ocha navodi da su poplave zahvatile više od 122.000 osoba i uništile više od 13.000 kuća od početka lipnja u nekoliko regija Sudana.

U kolovozu 2013. u poplavama je poginulo 50 osoba, uglavnom u Khartumu.

Komentiraj

FOTO:Youtube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.