VIDEO: Francuski stadioni trebaju strože sigurnosne kontrole prije Eura

Nogometni stadioni u Francuskoj trebaju strože sigurnosne kontrole pred Euro 2016, poručio je u ponedjeljak ministar sporta Thierry Braillard koji je pozvao na oštrije mjere nakon nereda na Velodromu u prvenstvenoj utakmici između Marseillea i Lyona. Utakmica je zaustavljena na 20 minuta nakon što su navijači s tribina bakljama i raketama gađali nogometaša Lyona Valbuenu.

“To je neprihvatljivo i mislim da moramo napraviti puno više na području sigurnosnih provjera. Europsko prvenstvo je za šest mjeseci, te pozivam da se ne ponovi scenarij sa Velodroma”, kazao je.

 

  • Mathieu Valbuena dočekan je s neprijateljstvom od strane navijača Marseillea, kluba čije je boje branio osam godina prije nego što je prešao prvo u Dinamo iz Moskve a potom ovog ljeta u Lyon. Navijači su prvo objesili njegovu lutku na tribinama, pa razvili transparent na kojem su ga nazvali izdajicom, a u drugom poluvremenu su u njegovom smjeru bacali staklene boce.

 

“Postoje sigurnosni uvjeti koje treba poštivati, jednostavno ne možete imati staklene boce na tribinama”, dodao je Braillard. Klubovi čiji navijači izazivaju nerede moraju se suočiti s oštrijim kaznama, rekao je predsjednik francuske profesionalne lige Frederic Thiriez koji je sugerirao da je vrijeme da francuska liga razmotri povećanje kazni i oduzimanja bodova.

Euro 2016. igrat će se u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja sljedeće godine. Velodrome, stadion Marseillea, jedan je od deset stadiona na kojem će se igrati utakmice Europskog prvenstva.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.