VIDEO: FAIR-PLAY POTEZ Pogledajte kako je Jack Sock zbunio i velikog Lleytona Hewitta

Iako sport počiva na načelima fair playja, sve ga rjeđe susrećemo u modernom sportu. Ipak, američki tenisač Jack Sock pokazao nam je danas pravo značenje te riječi – fair play.

Na međunarodnom turniru Hopman Cup koji se igra u Petrhu, Sock je igrao protiv legendarnog Australca Lleytona Hewitta. Linijski je sudac dosudio ‘out’ na jedan Hewittow servis. Kada se spremao na drugi servis, mogao se čuti Sockov glas: “Loptica je bila unutra, ako želiš challenge”. Zbunjenost se dala očitati na licima Hewitta, publike, ali i suca, koji je sam upitao: “Bio je out?”

Australac je priznao kako ne zna što napraviti, gledao je zbunjeno u suca, u Socka, koji mu je nekoliko puta savjetovao: “Uzmi challenge”. Na kraju je ipak uzeo challenge, a Sockov savjet pokazao se točnim – loptica je bila dobra. Publika je uz ovacije pozdravila poen svog miljenika, ali i potez Amerikanca, kojih nažalost ne viđamo dovoljno često na sportskim borilištima.

Poena Hewitta nije bio nevažan – do kraja susreta svladao je Socka sa 7:5 i 6:4. Hewittu je ovo posljednji mjesec profesionalne karijere. Već je najavio kako će prvi Grand Slam godine Australian Open, biti i njegov posljenji turnir u karijeri.

Svaka čast, Jack Sock!

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.