Nakon što su iračke snage zauzele drevni Nimrud kojeg je Islamska država osvojila prije dvije godine, i dalje se nastavljaju borbe s džihadistima u predgrađima Mosula.

Procurile su snimke s bojišnice koje pokazuju kako snaga ISIS-a sve više opada dok se njihovi borci nalaze u bezizlaznoj situaciji. Na snimci je zabilježen trenutak kada su postrojbe kurdskih Pešmerga opkolile grupicu ISIS-ovaca u jednoj zgradi te ih natjerale na predaju, prenosi Jutarnji list.

Pešmerge viču džihadistima da izađu van uz obećanje kako ih “neće ubiti”. Kako bi ih uvjerili govore ISIS-ovcima da su već uhvatili njihove prijatelje, navodeći njihova imena.

Nakon nekoliko minuta uvjeravanja iz ruševina izlazi otrcani i prljavi džihadist duge i neuredne kose i brade. Podiže ruke visoko u zrak te otkriva torzo kako bi pokazao da ne nosi samoubilački pojas.

Nakon što su ga vojnici opkolili, uvjeravao ih je da se neće raznijeti. Također im je dao informaciju da su u kući još trojica, možda četvorica džihadista koji su živi i ne žele se predati.

Komentiraj