Pogledajmo glazbenicu Björk tokom live izvedbi.

Poznata umjetnica nedavno je objavila izvedbu pjesme ‘Alarm Call’, koju je odradila u britanskom showu ‘CD:UK’. Na internet je postavljen i dio njenog nedavnog nastupa na festivalu Sonar Barcelona 2017…

Islandska glazbenica, pjevačica, pjesnikinja i glumica Björk novoizdanom pjesmom ‘Notget’ opet je dokazala svoj jedinstveni umjetnički status.

Redatelji video spota su Warren Du Preez i Nick Thornton Jones, dok je poznata glazbenica i kreativna redateljica videa.

Prisjetimo se i prošlogodišnjeg singlea ‘Black lake’ koji se nalazi na njenom albumu ‘Vulnicura’. Video spot u obliku desetminutnog filma je sniman na Islandu, a snimanjem je vodio poznati redatelj Thomas Huang koji je prirodne motive ove prelijepe zemlje povezao s osjećajima, ponovnim rođenjem…

Björk Guðmundsdóttir rođena je 21. studenog 1965. godine u islandskom gradu Reykjavíku.

Kroz svoj izričaj predstavlja rock, jazz, klasičnu, elektroničku, eksperimentalnu, dance i etno glazbu.

Izdala je albume: Björk (1977.), Debut (1993.), Post (1995.), Homogenic (1997.), Vespertine (2001.), Medúlla (2004.), Volta (2007.), Biophilia (2011.) i brojne popularne singleove.

Tijekom karijere nominirana je i osvojila je brojne nagrade, za ulogu u filmu ‘Ples u tami’ danskog redatelja Larsa von Triera dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu 2000. godine.

Pjevala je na otvorenju Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine.

Često sudjeluje u humanitarnim akcijama, projektima zaštite životinja i okoliša…

Komentiraj