Gašenje požara koji od noćas gori u Smokvici na Korčuli otežavaju vjetar i težak teren. Vatrogascima u pomoć stižu i tri kanadera, a vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kaže kako je riječ o teškom terenu na kojem je već bilo problema, javlja HRT. Osim na Korčuli gorjelo je i u okolici Splita gdje su sva četiri požara lokalizirana.

– Veliki požar planuo je u popodnevnim satima u subotu na otoku Korčuli, u samom središtu otoka kod mjesta Smokvica. U gašenju su uključene sve vatrogasne snage na otoku te su im tijekom popodneva u pomoć pristigla i dva kanadera sa splitskog područja. Kako se plamen širi zatražena je pomoć još dva kanadera prije noći – kazao nam je čitatelj Marko Žanetić.

U kaštelanskom zaleđu iznad mjesta Plano u subotu poslijepodne buknuo je požar. Izgorjelo je oko 25 hektara niskog raslinja,  a požar su gasila tri kanadera, air traktor i helikopter.

–  Na terenu je bilo i 30 vozila te 80 vatrogasaca. Gašenje požara otežavao je jak vjetar – rekao je vatrogasni zapovjednik.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.