Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić u četvrtak je za HRT rekao kako su opravdane sumnje da su požari kod Vodica podmetnuti.

Požar između Zatona i Rasline u vodičkom zaleđu i dalje je aktivan, ali situacija je puno bolja nego sinoć. Dukić je rekao da je vatra dalek od kuća. “Jučer tijekom cijelog dana i noći vatra je dolazila do stambenih i gospodarskih objekata, sve je obranjeno, ali velika je to šteta, na borovoj šumi i na poljoprivrednim površinama – vinogradima, maslenicima”, rekao je.

Ove su godine šibensko-kninski vatrogasci gasili 1034 požara, što je čak tri puta više nego u isto razdoblje prošle godine. “Požari u zaleđu Vodica, sa Zatonom i Raslinom, su svakodnevna pojava već deset godina. Samo na troškove gašenja potrošeno je između 450 i 500 milijuna kuna, plus druga šteta, dalekovodi i slično. Opravdane su sumnje da su svi ti požari namjerno izazvani. I ovaj požar je počeo u blizini benkovačke ceste, a drugi požar na istoj lokaciji, kilometar zapadnije”, rekao je za HRT.

Komentiraj