Bivši ministar zdravlja i SDP-ov saborski zastupnik Siniša Varga rekao je u petak da moguća odgoda poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja predstavlja veliku pobjedu javnosti i medija, ali i Foruma mladih SDP-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u prikupljanju potpisa za peticiju da se spriječi povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja.

“Kao bivši ministar i potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo smatram da nema potrebe za povećanjem cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja te da se sve neracionalnosti u u sustavu zdravstva moraju riješiti unutar Vlade, a ne ih prebacivati na teret građana”, kazao je Varga Hini upitan kako komentira najavu ministra zdravlja Daria Nakića da postoji mogućnost odgode povećanja cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 kuna na 89 kuna.

Ministar zdravlja Dario Nakić izjavio je u petak kako postoji mogućnost da dođe do odgode povećanja cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 kuna na 89 kuna.

“Nismo još donijeli nikaku konačnu odluku ali u ovom trenutku mogu reći da ćemo razmisliti o vremenu donošenja odluke o povećanju dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna i vemenu kada bi bilo dobro da se krene ukoliko ne ispunimo sve ono što očekujemo s racionalizacijom”, izjavio je Nakić u Opatiji gdje sudjeluje na Kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu.

Ministar zdravlja dodao je kako do poskupljenja police dopunskog osiguranja ne bi došlo prvog srpnja veće nešto kasnije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.