Talijanski motociklist Valentino Rossi uputio je žalbu Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni nakon što je kažnjen zbog incidenta na posljednjoj utrci u Valenciji.

Rossi je na stazi Sepang International Circuit za vrijeme utrke nogom odgurnuo Španjolca Marca Marqueza nakon čega je španjolski vozač pao i odustao iz utrke. Rossi je kažnjen oduzimanjem tri boda i startom sa zadnjeg mjesta na posljednjoj utrci sezone u Valenciji 8. studenog.

Ukoliko CAS potvrdi kaznu, Rossi će u Valenciji morati napraviti čudo kako bi došao do naslova. Ukoliko njegov glavni konkurent Jorge Lorenzo pobijedi, Rossi će se morati probiti sa zadnje na drugu poziciju kako bi osigurao prvo mjesto. Rossi trenutačno vodi u klasi MotoGP sa 312 bodova, a Lorenzo je drugi sa 305 bodova.

CAS je objavio kako će odluku o žalbi donijeti najkasnije do 6. studenog. Posljednja utrka sezone je 8. studenog na stazi Ricardo Tormo u Valenciji.

Komentiraj

FOTO:EPA/AHMAD YUSNI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.