Nakon provedene istrage, USKOK je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana, među kojima su i šestorica policajaca, zbog počinjenja kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na trgovanja utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti.

Među optuženima su i trojica visokopozicioniranih u Ministarstvu unutarnjih poslova, a sumnjiči ih se da nisu sankcionirali prometne prekršaje.

USKOK voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa, Uprave policije MUP-a, voditelja Službe mobilne jedinice prometne policije MUP-a, i načelnika 2. postaje prometne policije Zagreb tereti da su, na traženje trojice suokrivljenika, od policajaca zatražili da ne sankcioniraju prekršaje u prometu.

“Nakon što je policijski službenik 27. siječnja 2015. zaustavio osobni automobil kojim je upravljao sin jednog od okrivljenika i utvrdio počinjenje prekršaja, otac je nazvao policijskog službenika i zatražio da ne sankcionira počinjenje prekršaja, na što je policijski službenik pristao”, navodi se u USKOK-u.

Komentiraj