Milijunta putnica Zračne luke Dubrovnik, Heather Noelle Rhine stigla je u četvrtak ujutro na letu Turkish Airlinesa iz Istanbula, deset dana ranije nego rekordne 2015. godine.

”Milijunta putnica stigla je deset dana ranije nego rekordne 2015. godine. To je najbolji pokazatelj uspješnosti ovogodišnje sezone kada na današnji dan imamo više od 130 tisuća putnika više nego lanjske godine”, rekao je direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić te se zahvalio svim zaposlenicima zračne luke u trenutcima kad ona proživljava najzahtjevniju sezonu.

Ustvrdio je i kako mu je drago što milijunta putnica dolazi s leta Turkish Airlinesa, koji za Dubrovnik leti od ove sezone, a leti kroz cijelu godinu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Tolić je odgovorio kako će Zračna luka Dubrovnik ovim tempom godinu završiti s više od 1.8 milijuna putnika. ”Popunjenost zrakoplova je jako dobra, očekujemo više od 1,8 milijuna putnika, a to će biti najuspješnija sezona do sada”, rekao je Tolić.

Milijunta putnica Heather Noelle Rhine istaknula je kako je državljanka SAD-a koja živi u Koreji te kako se dugo veselila posjeti Dubrovniku.

”U posljednjih mjesec dana u Dubrovniku su bili i moji prijatelji iz Norveške, Koreje i Amerike. Ganuta sam, a ovo je najbolji doček koji sam ikad imala. Posjetit ću povijesnu jezgru Dubrovnika, ali ću otići i do Crne Gore, jer je ovo super destinacija za jednodnevne izlete, a potom ću poći na turu otocima i posjetiti lokacije na kojima se snimala serija ‘Igre prijestolja”’, rekla je Rhine te dodala kako je Hrvatska 57. zemlja koju je posjetila.

Inače, u Zračnoj luci Dubrovnik u 2015. godini zabilježeno je 1,67 milijuna putnika.

Komentiraj

FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.