Na splitskom Peristilu rano jutros razvučen je veliki transparent od najlona koji prikazuje člansku iskaznicu HNK Hajduk, a pored najlonske iskaznice na stubištu je bila razvučena i bijela plahta na kojoj je pisalo “član = vlasnik”.

Strastveni navijači Hajduka, a takvih je u Splitu puno, na ovaj su način  odlučili pozvati “ljubitelje bile boje” da se učlane u klub ili obnove članstvo jer tako pomažu svom klubu.  Naime, od ove godine članarina se tretira kao zadužnica klubu, a ta sredstva će se koristiti u dokapitalizaciji za otkup dionica. Već prvog dana učlanjivanja Hajduk je nadmašio brojku od 450 članova, a četvrtog dana 2016. godine prošao je brojku od 1000 članova da bi s današnjim danom imao više od 2000 učlanjenih navijača.

Carski trg Peristil kroz svoju je nedavnu povijest u nekoliko navrata “mijenjao boju”, pa je od crvenog i crnog Peristila postao žuti kada je Torcida na njega raširila veliku vrećicu sa natpisom Kodeks umjesto Kerum kako je u originalu izgledala vrećica. Nedavno su na njemu Zeleni Dalmacije postavili travu i organizirali doručak na travi s ciljem da se javnost upozori na važnost očuvanja zelenih zona u strogom centru grada.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Mario STRMOTIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.