Reforma radnog prava u Francuskoj koja je bila povod za višemjesečne prosvjede, ocijenjena je u četvrtak kao službeno prihvaćena, budući da u Narodnoj skupštini nije bilo nijednog prijedloga za glasovanje o povjerenju vladi, rekao je predsjednik skupštine Claude Bartolone.

Socijalistički premijer Manuel Valls pohvalio je na Twitteru “velik korak u reformi naše zemlje: više prava za radnike, više prepoznatljivosti za naša mala i srednja poduzeća, više radnih mjesta”.

No desna oporba i krajnja ljevica su najavile da će Ustavnom sudu podnijeti žalbu u vezi s valjanošću tog zakona. Sindikati su pak obećali nove prosvjede 15. rujna.

Vlada je u srijedu treći put posegnula za ustavnim ‘oružjem’ glasovanja o povjerenju ne bi li, bez glasovanja, omogućila donošenje zadnjeg velikog projekta u petogodišnjem mandatu Francoisa Hollandea prije predsjedničkih izbora 2017.

Komentiraj

FOTO:EPA/ETIENNE LAURENT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.