Dječja karnevalska povorka, u kojoj u subotu središtem Rijeke prolazi više od 5.000 malih maškara u 69 maskiranih grupa, krenula je oko 13 sati s riječke rive, a u povorci sudjeluju djeca iz vrtića i osnovnih škola koja šarenim kostimima oživljavaju likove, stvari i pojave iz mašte, bajki, crtanih filmova, prirode i svog zavičaja.

 Povorku predvode meštar Toni i  kraljica karnevala Sandra Ložnik Videčak, princ i princeza karnevala Thomas Velčić i Ema Sveško, a slijede ih dječji zbor Riječki morčići, Prve riječke mažoretkinje i Gradska glazba Trsat.

Za njima se kreću skupine mališana maskiranih kao –  Vesela šuma, Vjesnici proljeća, Kolačići, Maša i medo, Lego bambini, Mali genijalci, Cipelići, Botuni i špigete, Eko kante, Bakarska placa, Metulji, Bubamare, Sunca z Viškova, Kostrenski faraoni i Kleopatre, Veseli parkovi, Malci, Rasplesani riječki zmajevi.

 

Na kraju povorke, prema tradiciji, su mali zvončari i dondolaši.

 

Uz maškaranu trasu povorke postavljene su četiri pozornice s kojih voditelji najavljuju maškarane grupe, kao i punktovi za oslikavanje lica za sve zainteresirane.

 

Riječki karneval počeo je 17. siječnja, na Antonju, podizanjem Pusta u nekoliko riječkih naselja. Dječja povorka jedno je od važnijih događanja karnevala, koji će ove godine trajati nešto kraće, a završit će 10. veljače, velikom međunarodnom maškaranom povorkom u kojoj se očekuje oko 10.000 maškara.

Komentiraj