Dvojicu muškaraca povezanih s političkom strankom koju vodi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uhitila je u subotu policija u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su organizirali prijevaru na općnskim izborima koji su u toj zemlji provedeni 2. listopada, objavilo je Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu.

U kratkom priopćenju navodi se kako su privedeni Siniša Dodik (37) i Radenko Mirković (48). Tereti ih se za sudjelovanje u prijevari na izborima za lokalna tijela vlasti u općini Istočna Ilidža kod Sarajeva koja je u sastavu Republike Srpske.

U toj je općini uvjerljivu pobjedu odnio blok okupljen oko Srpske demokratske stranke (SDS) koja je u RS oporba a dio je vlasti na državnoj razini.

Za uhićenog Dodika moguće je pronaći podatak kako je istaknuti član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik.

Siniša Dodik obnašao je i dužnost zastupnika te stranke u parlamentu RS.

I drugi uhićeni Radenko Mirković član je SNSD-a i bio je vijećnikom u općinskoj skupštini Istočne Ilidže.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.