Američki predsjednik Donald Trump u petak je upozorio bivšeg šefa FBI-a Jamesa Comeyja da ne dostavlja informacije medijima. “Bolje mu je da ne postoje snimke naših razgovora”, objavio je Trump na Twitteru.

Comey, koji je vodio istragu o povezanosti Rusije i Trumpove predsjedničke kampanje, u utorak je dobio otkaz. Trump je kasnije rekao da ga je Comey uvjeravao kako nije predmet istrage. Dodao je kako je on, i isključivo on, razlog zbog kojeg je Comey dobio otkaz. Ipak, dužnosnici su objavili kako je Comey dobio otkaz zbog preporuke državnog odvjetnika i njegovog zamjenika.

Trump je u petak preko Twittera zaprijetio da će otakazati sve buduće novinarske brifinge. Bijela kuća se ovog tjedna našča na udaru kritika zbog objavljivanja kontradiktornih objašnjenja zašto je Trump u utorak smijenio direktora FBI-a, prenosi BBC.

“Kao vrlo aktivni predsjednik i s puno događanja, mojim predstavnicima nije moguće stajati za govornicom i govoriti sa savršenom preciznošću. Možda bi bilo najbolje otkazati sve buduće novinarske brifinge i u cilju točnosti dijeliti pisane odgovore”, napisao je.

Komentiraj