Istarski župan i predsjednik županijske Turističke zajednice Valter Flego u petak je ustvrdio kako je istarski turizam do 16. rujna ostvario broj noćenja i dolazaka jednak cijelom prošlogodišnjem učinku.

Tog je dana zabilježen tromilijunti ovogodišnji gost i ostvareno dvadesetmilijunto noćenje, rekao je Flego predstavljajući rezultate ovogodišnje turističke sezone u Istri.

Do kraja godine preostalo je tri mjeseca koje treba dobro odraditi i ostvariti 23 milijuna noćenja odnosno dostići brojku od tri i pol milijuna gostiju, kaže Flego.

 

  • “Takve brojke predstavljaju apsolutni rekord u novijoj povijesti Istre” – izjavio je Flego dodavši da je to “rezultat smišljenog upravljanja i ulaganja u turizmu te ostvarene sinergije između privatnog i javnog sektora”.

 

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević kazao je kako je zaključno s 30. rujna istarski turizam ostvario 3.370.009 dolazaka i 22.891.541 noćenja.

“Na kraju 2015. godine Istra će realizirati 240 tisuća gostiju više nego lani i oko 1,3 milijuna noćenja više nego u 2014. godini” – zaključio je Ivošević.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.