Prvog dana 2016. godine, unatoč temperaturi mora od samo 13 stupnjeva,  ali ipak pet stupnjeva višoj od temperature zraka, na pulskom kupalištu Mornar je pedesetak kupača tradicionalnim plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima zdravu, sretnu i uspješnu novu godinu, a začetnici novogodišnjeg kupanja u Puli Almi Šešliji sretan 85. rođendan.

Točno u podne, već prema tradiciji, hrabri kupači kojih svake godine sve više i više sudjeluje u ovakvoj proslavi Nove godine,  uz otvaranje nekoliko boca pjenušca, zaželjeli su svim sugrađanima sretnu i uspješnu 2016. godinu i otisnuli se s obale.

“Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se i stoga, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tijekom cijele godine, a u 2016. godini sugrađanima želimo samo dobre i lijepe stvari” – izjavio je nakon prvog ovogodišnjeg kupanja Igor Brkarić iz Pule.

Velik broj odvažnih koji su odlučili zaplivati uvalom Valsaline, s obale je gledalo dvjestotinjak okupljenih sugrađana, koji su im, kako kažu, došli pružiti moralnu potporu.

Alma Šešlija, začetnica novogodišnjeg kupanja u Puli novinarima je izjavila kako se više od dvadeset godina svakodnevno kupa u moru te poručila kako joj je rođendanska i novogodišnja želja uvijek ista: “Samo neka je zdravlja”.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Miljenko KLEPAC
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.