Već se najavljuje kako će u utorak i srijedu biti vrhunac toplinskog vala u Hrvatskoj, nakon čega slijedi zahlađenje, a lokalno su najavljene i oluje.

Sutra bi dijelovi Hrvatske mogli mjeriti i do 40 stupnjeva. Danas je primjerice najtoplije bilo je u Kninu +37, Osijeku +36, a sutra se očekuje i koji stupanj toplije.

No, nakon toga, u kasnijim popodnevnim i večernjim satima, slijedi pad temperatura diljem zemlje, a u sjeverozapadnoj i zapadnoj Hrvatskoj moguće je lokalno olujno nevrijeme s velikom količinom kiše, tuče i jakom grmljavinom. Srećom, ako i dođe do toga bit će to kratkotrajno nevrijeme, nakon kojega će se u tim područjima temperatura spustiti za desetak stupnjeva.

  • Sutra bi dijelovi Hrvatske mogli mjeriti i do 40 stupnjeva. Danas je primjerice najtoplije bilo je u Kninu +37, Osijeku +36, a sutra se očekuje i koji stupanj toplije.

 

“U srijedu vrlo jako nevrijeme u dijelovima Austrije i Slovenije, a u Hrvatskoj nevrijeme je, sugeriraju modeli, moguće samo mjestimice na zapadu zemlje. No moglo bi gdjegdje biti i žestoko”, javljaju iz Crometea.

I Istramet portal javlja kako su sutra navečer u Istri lokalno mogući vrlo izraženi grmljavinski pljuskovi uz olujan vjetar i tuču, no sustavi će biti izolirani. “Prema većem dijelu prognostičkih modela najveća mogućnost izraženijih pljuskova postojat će na krajnjem sjeverozapadu Istre, a najmanja na jugu. Smirivanje vremena uslijedit će vrlo brzo, već u četvrtak prijepodne.“, piše Istramet.

Od četvrtka slijedi ugodnije vrijeme, no i dalje toplo s temperaturama od 30-ak stupnjeva, ali i hladnijim noćima nego ovih dana.

Biometeorološka prognoza za sutra je vrlo nepovoljna, toplinski valovi najveću opasnost donose na zagrebačkom, karlovačkom i riječkom području, gdje je crveno bojom obilježena velika opasnost po zdravlje.

Komentiraj