Više od 5600 migranata spašeno je u ponedjeljak iz čamaca nedaleko od Libije u samo jednom danu,  što je od početka migrantske krize jedna od najopsežnijih akcija spašavanja, priopćila je talijanska obalna straža.

Spasioci su akciju izveli na treću godišnjicu havarije migrantskog broda koji se zapalio i potonuo nedaleko od otoka Lampedusa pri čemu je poginulo 366 ljudi, a tragedija je upozorila svijet na dramatična zbivanja u Sredozemlju.

Spasioci su pronašli jedno tijelo na 39 plovila s migrantima, koja su redom bila prekrcana. Uglavnom su to bili gumeni čamci, ali i pet ribarica, pa čak i dvije splavi, kazao je glasnogovornik obalnih straža.

Operacije spašavanja produljile su se u ponedjeljak kasno poslije podne, a osim talijanskih obalnih straža sudjelovali su i vojni brodovi i humanitarne udruge kao što su Liječnici bez granica, SOS Mediteran, Spasimo djecu (Save the children), ProActiva i Open Arms i drugi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.