Bombaš samoubojica ubio je u petak nekoliko desetaka kadeta na policijskoj akademiji u Kabulu, a u blizini zračne luke dogodio se niz eksplozija.

Napadi su izvedeni nešto više od tjedan dana nakon što su talibani objavili da imaju novog vođu i uništili gotovo sve nade u skoru obnovu mirovnih pregovora s vladom predsjednika Ashrafa Ganija.

 

  • Glasnogovornik talibana preuzeo je odgovornost za napad na policijsku akademiju, u kojem je po sigurnosnim izvorima poginulo ili ozlijeđeno najmanje 50 do 60 ljudi.

 

“Bombaš je nosio policijsku odoru i aktivirao je eksploziv među studentima koji su se upravo vratili s odmora”, rekao je jedan policijski dužnosnik.

Nedugo nakon toga, dvije eksplozije dogodile su se sjeverno od zračne luke, u blizini baze američkih specijalnih snaga. Čula se i pucnjava iz lakog oružja. Pojedinosti nisu poznate.

Komentiraj

FOTO:EPA/JAWAD JALALI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.