Bomba od čije je eksplozije u vlaku na Tajvanu ranjeno 25 putnika, kućne je izrade, a eksplozija se ne povezuje s terorizmom, izvijestila je u petak tajvanska policija.

Premijer Lin Chuan je u tv obraćanju kazao da je eksplozija koja je odjeknula u četvrtak navečer dok je vlak ulazio u postaju u Taipeiju “hotimičan zlonamjeran čin”.

“Po prvim pokazateljima istrage isključen je teroristički čin”, rekao je novinarima visoki dužnosnik tajvanske policije Wao Bao-chang, dodavši da još nitko nije preuzeo odgovornost niti ima informacija koje bi upućivale na teroristički napad.

Vlasti tragaju za najmanje jednom sumnjivom osobom. Među njima je muškarac u crnoj odjeći u dobi od četrdeset godina kojega su očevici opazili nekoliko minuta prije eksplozije.

Wang je kazao da je riječ o eksplozivnoj napravi kućne izrade, čeličnoj cijevi dugoj 47 cm ispunjenoj barutom.

Rekao je i da još nije poznato kako je naprava dospjela u vlak, no pretpostavlja se da je donesena u torbi koja je pronađena u nužniku jednog vagona.

Komentiraj

FOTO:EPA/RITCHIE B. TONGO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.