Mađarska plivačica Katinka Hosszu i Talijan Gregorio Paltrinieri obilježili su treći dan natjecanja na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima postavivši nove svjetske rekorde na 100 mješovito i na 1,500 m slobodno.

Hosszu je osvojila i četvrto zlato na EP-u postavivši i drugi svjetski rekord. Nakon što je postavila najbolje vrijeme na svijetu na 400 mješovito to joj je u petak uspjelo i na 100 mješovito isplivavši vrijeme 56,67. Hosszu je popravila dosadašnji svjetski rekord, koji je također bio u njezinom vlasništvu, za tri stotinke sekunde.
Novi svjetski rekord je postavio i Talijan Gregorio Paltrinieri na 1500 m slobodno isplivavši vrijeme 14:08,06 minute. Paltrinieri je za 2,04 sekunde popravio dosadašnji svjetski rekord Australca Granta Hacketta iz 2001. godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.