U većini Hrvatske u petak će biti promjenjivo i nestabilno vrijeme. Mjestimice kiše i pljuskova s grmljavinom bit će na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti, a poslijepodne i navečer i u istočnoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Moguće je i lokalno nevrijeme, prognoziraju iz DHMZ-a. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na srednjem i južnom Jadranu.

Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar, poslijepodne zapadni i sjeverozapadni, prolazno pojačan. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a ujutro na južnom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33, a u Dalmaciji i na istoku zemlje od 33 do 38 °C.

U subotu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i još svježije. a zapadu, a zatim na istoku i jugu zemlje. Pritom kiša ponegdje može biti obilna.

Puhat će umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjeren mjestimice i jak sjeverozapadnjak, navečer će okretati na buru. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu uglavnom od 20 do 25 °C. Najviša dnevna većinom između 22 i 27, na Jadranu od 25 do 30 °C.

Komentiraj