Njemačka policija sukobila se u petak navečer s pristašama krajnje desnice koji su prosvjedovali protiv otvaranja centra za izbjeglice u Heidenauu, na istoku Njemačke.

Na poziv stranke krajnje desnice NPD, nekoliko stotina osoba prosvjedovalo je u petak navečer protiv predviđena dolaska u taj grad nedaleko od Dresdena stotina izbjeglica.

Po završetku prosvjeda pojedinci su blokirali cestu što je izazvalo intervenciju policije uz upotrebu suzavca dok su pristaše bacale kamenje, boce i petarde. Više je osoba s obje strane ozlijeđeno.

U subotu ujutro situacija se smirila. Više nije bilo prosvjednika ispred tog nekadašnjeg velikog skladišta, praznog već dvije godine, preuređena za prihvat nekoliko stotina izbjeglica. Policajci su ostali na licu mjesta.

Oko 250 osoba uspješno je ondje smješteno u noći s petka na subotu.

Komentiraj

FOTO: Sean Gallup/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.