Najmanje 15 osoba je poginulo a deseci su ozlijeđeni u sudaru dva putnička vlaka u iranskoj pokrajini Semnanuu petak rano ujutro, izvijestili su iranski mediji dodajući kako se očekuje da će broj žrtava još rasti.

“Najmanje je petnaest mrtvih i više od 20 je ozlijeđeno u nesreći”, rekao je čelnik iranskog Crvenog polumjeseca Ali Asghar Ahmadi, a prenosi poluslužbena novinska agencija Mehr.

Iranski mediji objavljuju kontradiktorna izvješća o broju mrtvih i ozlijeđenih putnika. Tako novinska agencija Fars navodi da su 52 osobe ozlijeđene te da su prebačene u obližnje bolnice.

U izvješćima se ne navodi koliko je putnika bilo u vlakovima, ali Fars javlja da je stotinu putnika spašeno.

Državna televizija je objavila snimke četiri vagona koji su iskočili iz tračnica, a jedan od njih je bio u plamenu. Mostafa Mortazavi, glasnogovornik Organizacije za pomoć i spašavanje iranskog Društva Crvenog polumjeseca, rekao je za Fars da vatrogasci pokušavaju staviti požar pod kontrolu.

“Nesreća se dogodila kada je putnički vlak udario u drugi vlak koji je stajao na postaji”, navode mediji.

Otvorena je istraga kako bi se utvrdio uzrok nesreće koja se dogodila na postaji Haft-Kan u gradu Šahrudu, oko 400 kilometara istočno od Teherana.

Komentiraj