Hrvatska vaterpolo reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti pobijedila je Srbiju 12:11, prekinuvši niz poraza. Srbijanski mediji pišu kako je Hrvatska prekinula vladavinu Srbije, te prekinula prokletstvo protiv vaterpolista Srbije.

RTS piše kako Srbija neće braniti titulu svjetskog prvaka, nakon poraza od Hrvatske u polufinalu. U članku pod naslovom ‘Kraj jedne vladavine’, RTS piše da je Srbija bila ta koja je od početka utakmice imala prednost, koju je Hrvatska ‘jurila’.

‘I to se dogodilo – Hrvatska ostavila Srbiju bez zlata’, naslov je koji donosi B92, koji ističe da su ‘Barakude’ zasluženo došle do finala. “Gledali smo odličnu igru obje reprezentacije, Srbija je konstantno bila u vodstvu, dok su izabranici Ivice Tucka non-stop disali za vratom našima”, piše B92. Dodaju da ‘Delfini’ nisu uspjeli slomiti otpor hrvatskih vaterpolista, ali nisu imali ni puno prilika za to.

Portal Telegraf donosi članak pod naslovom ‘Hrvati prekinuli prokletstvo i slavili nakon drame’. “Mnogi su u Hrvatskoj prestravljeno dočekali polufinale, neki su u euforiji i tvrde kako imaju tajni plan, a naš tim doživio je peh zbog povrede Dušana Mandića”, stoji na početku teksta. Ipak, navode kako su Hrvati bili bolji u borbi živaca te slavili protiv Srbije prvi puta nakon sedam godina.

Blic piše kako su ‘Delfini predali tron’, navodeći kako Srbija u polufinalu obrambeno nije bila na razini. “I to se jednom moralo dogoditi… U posljednja dva finala bili smo bolji od rivala, ali sada kao da lopta nije htjela u gol”, navodi Blic.

Komentiraj