EPA/ETTORE FERRARI

Rimski gradonačelnik Ignazio Marino u četvrtak je povukao ostavku koju je zbog skandala oko troškova ponudio prije tri tjedna, pod pritiskom premijera Mattea Renzija.

Marino i dalje nema potporu Renzija i njegova odluka da se bori dalje sa svog položaja otvara potencijalno štetni sukob za premijera, ocjenjuje agencija Reuters.

“Gradonačelnik Rima, Ignazio Marino, potpisao je pismo u kojem povlači svoju ostavku”, stoji u kratkom priopćenju iz gradske uprave.

Marino koji pomalo gubi popularnost otkad je izabran 2013. zanijekao je bilo kakve nezakonitosti. Optužuje ga se da je koristio službenu karticu u privatne svrhe, u nekoliko restorana.

Renzi se formalno ogradio od Marina kazavši da je on izgubio povjerenje Rimljana, a Demokratska stranka kojoj pripadaju obojica kazala je ranije u četvrtak da će povući svoje vijećnike iz gradske uprave ako Marino povuče ostavku.

Nije jasno, ocjenjuje Reuters, kako Marino misli upravljati Rimom bez potpore vijećnika Demokratske stranke.

Komentiraj

FOTO:EPA/ETTORE FERRARI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.