– Slovenski predsjednik Borut Pahor boravit će u utorak i srijedu u svom prvom posjetu Iranu, a prati ga jako izaslanstvo poslovnih ljudi koje u ukidanju međunarodnih sankcija protiv te države s tržištem od 80 milijuna ljudi vide priliku za jačanje vrlo skromne gospodarske suradnje od 50-ak milijuna eura godišnje.

Pahora će, kako je najavljeno, pratiti i ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, te svečano otvoriti veleposlanstvo koje je bilo zatvoreno 2013. zbog štednje i racionalizacije diplomatske mreže.

Otvaranje veleposlanstva otvara mogućnosti za jačanje kontakata na političkoj razini i za suradnju na raznim područjima, osobito u gospodarstvu, objavio je Pahorov ured.
Pahor će se u Teheranu sastati s predsjednikom Hassanom Rouhanijem, predsjednikom  parlamenta Alijem Larijanijem, vrhovnim vjerskim čelnikom ajatolahom Alijem Hamenejem i drugim visokim predstavnicima Irana.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Rusija i Južna Afrika dogovorile jačanje bilateralne suradnje
Sljedeći članakAvangardna zvijezda Heuer-01
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.