Slovenski ministar gospodarstva i turizma Zdravko Počivalšek ocijenio je u utorak da je za veću konkurentnost u turizmu potrebno povezivanje, pri čemu je kao pozitivan primjer naveo suradnju s Hrvatskom.

“S Hrvatskom vrlo uspješno surađujemo na prekomorskim turističkim tržištima, suprotno mišljenjima kako se s Hrvatima ni o čemu ne možemo dogovoriti”, kazao je Počivalšek na okruglom stolu o turizmu održanom u okviru Bledskog strateškog foruma.

S Počivalšekom je o razvitku surandje na području turizma razgovarao i hrvatski ministar turizma Darko Lorencin, pri čemu su ocijenili da suradnja napreduje i istakli uspješnu zajedničku promocijsku akciju na povećanju broja turista iz Japana i Kine koja se odvija u okviru projekta s porukom Experience Croatia, Feel Slovenija.

Komentiraj

FOTO: foto HINA / Stanko GRUDEN / STA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.