Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić, kojega je Hrvatski sabor u petak imenovao na tu dužnost, u svojoj je prvoj izjavi najavio podizanje razine profesionalnosti s ciljem objektivizacije medijskoga izvješćivanja.

 

“Očekujem da Hrvatska radiotelevizija i dalje kao javni servis bude otvorena prema svim skupinama u društvu, ali i da štiti hrvatski nacionalni interes, hrvatski identitet i kulturu. Pred nama je veliki posao, očekujem od svih zaposlenika dodatni angažman kako bismo podigli razinu profesionalnosti, a sve u cilju objektivizacije medijskoga izvješćivanja”, izjavio je Siniša Kovačić za HRT.

Kovačić je tekođer zavalio zastupnicama  i zastupnicima  Hrvatskoga sabora na ukazanome povjerenju, na imenovanju za v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Službena primopredaja dužnosti između dosadašnjega glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i v.d. glavnoga ravnatelja Siniše Kovačića najavljena je za ponedjeljak.

Komentiraj

FOTO: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.